{ "type": "identify", "data": { "id":"None", "user": { "email": "", "signupDate": "", "gender": "", "permission": "no", "memberTypes": "Logged Out" } } }
{ "type": "pageViewed", "data": { "pageType": "Homepage", "pageBreadcrumb": "Ana Sayfa>" } }
{ "type": "gtmStart" }
SEPETİM
Sepet
ARA TOPLAM
1250
Siparişleriniz 3 iş günü içerisinde kargoya teslim edilir.
SEPETİ GÖRÜNTÜLE
1.250 TL ve üzeri alışverişinizde kargo ücretsiz!

Pürüzsüz Cildin Sırrı: Peeling

Cildinizin her daim canlı ve pürüzsüz olmasını istiyorsanız düzenli olarak peeling yapabilirsiniz. Peeling ne demek? Kelime anlamı soymak olan bu kelime genel olarak kozmetikte cildi ölü hücrelerden arındırmak için kullanılan ürün ve karışımları adlandırılmak için kullanılır. Cildin doğal dengesinin korunması, toksinlerden arındırılması ve fazla sebumun temizlenmesi için kullanılan peelingler ilk kullanımdan itibaren gözle görülebilir sonuçlar verir.

Peeling Nasıl Yapılır?

Yüz bakımı rutininde belli aralıklarla peeling yapılması uzmanlarca tavsiye edilen bir işlemdir. Profesyonel güzellik salonlarında, dermatologlar tarafından detaylı bir peeling yaptırmaya fırsatınız yoksa evde kendiniz de bu işlemi uygulayabilirsiniz. Peki peeling nasıl yapılır? Hem yüze hem de vücuda peeling uygulanması sırasında dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Öncelikle kullanılacak ürünün kullanma talimatlarını detaylı olarak incelemeli ve eksiksiz uygulamalısınız. Cilt tipinize uygun ürünleri tercih etmeli ve uygulama sırasında olabildiğince nazik davranmalısınız. Ürün içeriğindeki özlerden yararlanarak cildinizin ölü hücrelerini temizleyeceği için sizin ek olarak bir kuvvet uygulamanıza gerek yoktur. Ayrıca ürünleri kullanmadan önce cildinizin ufak bir kısmında denemeyi ihmal etmemelisiniz. Doğal peeling kullanıyor olsanız bile herhangi bir alerji durumunuyla karşılaşmamak için bu adımı dikkatle uygulamalısınız.

Yüz peeling işlemi sonrasında savunmasız ve hassas olacağı için cildin nemlendirilmesi ve gerekli bakım ürünlerinin kullanılması da önemlidir. Yumuşayan ve ölü deriden arınan cildiniz nemlendiriciyi etkin şekilde özümseyecektir. Peeling sonrası gözenekler temizlendiği ve kan dolaşımı arttığı için cilt her türlü dış desteğe daha hızlı yanıt verir. Bu sayede cildiniz daha yumuşak daha pürüzsüz bir görünüme kavuşur.

Peeling Türleri ve Uygulama Farkları

Temel olarak mekanik ve kimyasal olmak üzere iki farklı peeling türü bulunur. Kimyasal kelimesi çoğu kişiye korkutucu gelse de aslında bu peelinglerde çoğunlukla doğal yağlardan yararlanılır. Doğal yağların içinde bulunan aşındırıcı asitler, cildin kendini yenilemesi için bir uyaran etkisi oluşturur. Bu ürünlerin ilk kullanımından itibaren yeni ve yumuşak bir sonucu gözlemleyebilirsiniz. Ancak çoğu cilt bakım ürününde olduğu gibi peeling işlemini de düzenli bir rutin içinde yapmanız durumunda daha kalıcı sonuçlar elde edebilirsiniz. Düzenli toz ya da krem yüz peelingi kullanarak uzun dönemde;

  • Sivilcelenme problemlerine
  • Lekelenme ve renk eşitsizliklerine
  • İnce kırışıklıklara
  • Küçük yara izlerine
  • Gözenek görünümüne veda edebilirsiniz.

Mekanik doğal peeling çeşitleri taneli yapılı malzemelerden yararlanılarak hazırlanır. Değerli tuzlar, şeker, öğütülmüş meyve çekirdekleri ve kahve gibi iri yapılı partiküller içeren mekanik peeling çeşitleri özellikle duş sırasında ve sonrasında tüm vücuda uygulamak için tercih edilir. Üstelik batıklar için peeling etkili bir çözümdür. Batık oluşumuna neden olan ölü deri parçaları bu kontrolü soyma işlemiyle ciltten uzaklaşır ve yenilenme süreci başlar. L’Occitane Shea Butter Ultra Rich Body Scrub tüm cilt tiplerine uygundur. %95 suda çözülebilen içeriğiyle doğa dostudur, yoğun Shea özü ile en kuru ciltlerde bile nazik ama etkili bir peeling yapmayı mümkün kılar.  

Peeling Ne İşe Yarar?

Yaşam boyunca tüm vücut hücreleri belli bir döngü içinde kendini yeniler. Kolajen üretimi ile gerçekleşen bu süreç, söz konusu cilt olduğunda dış etkenler, stres, yaşlanma ve beslenme bozukları nedeniyle sekteye uğrayabilir. Peki peeling ne işe yarar? Ciltte doğal kolajen üretimini desteklemek, yavaşlayan ya da duran yenilenme sürecini yeniden başlatmak için araç olarak peelingler kullanılır. Aslında bir anlamda cilt yüzeyine nazik şekilde hasar oluşturarak ölü derinin temizlenerek cildi yenilenmeye ve iyileşmeye zorlama işlemidir. Uzman bir dermatolog tarafından yapılabildiği gibi kişilerin kendi kendine uygulayabildiği basit ve etkili bir yöntemdir. Kısacası peeling;

  • Cildi yeniler
  • Ölü deriyi temizler
  • Cilt bakım ürünlerinden alınan verimi arttırır
  • Cilde parlak ve pürüzsüz görünüm kazandırır
  • Cilt problemlerinin önlenmesinde etkilidir.

Tüm bu faydalarının yanında cilt bakım rutini içinde peelinglerin farklı özellikleri de ön plana çıkar. Toz yüz peelingi daha uzun raf ömrüne sahip olması, doğal mineral bileşenleri ve ince dokulu yapısı nedeniyle tercih edilir. Krem ve jel peelinglerin ise uygulama kolaylığı dikkat çeker. Her an kullanıma hazır bulunan bu formatlar farklı cilt tiplerine uygun olarak özelleştirilmiş şekilde hazırlanır. Aydınlatıcı yüz peelingi ise cilde anında ferah ve ışıltılı bir görünüm kazandırır. L’Occitane Reine Blanche Whitening Peeling hem maske hem de krem olarak uygulanabilir. Aydınlatıcı etkisiyle cilde anında bir ışıltı kazandıran bu ürünü haftadaki iki kez uygulayarak pürüzsüz bir cilde sahip olabilirsiniz.

Peeling ile alınan verimi arttırmak, cilde zarar vermemek ve en etkili sonucu alabilmek için işlem öncesinde de sonrasında da bazı adımlara dikkat etmek gereklidir.

İşlem öncesinde:

  • Cilt tüm makyaj ve kirden arındırılmalı, uygulamaya hazır hale getirilmeli
  • Yapılacak zaman dilimine dikkat etmeli, mümkünse güneş ışığına maruz kalınmayacak saatlerde uygulama yapılmalı
  •  Doğal içerikli yüz peelingi kullanılsa bile, ürün daha önce cildin küçük bir bölümde test edilmeli

İşlem sonrasında:

  • Cilte yapılan her türlü işlemde olabildiğince nazik hareket edilmeli
  • Nemlendirici ve serum uygulanmalı
  • Güneş ışığından kaçılmalı ve eğer mümkün değilse muhakkak güneş koruyucu krem uygulanmalı

Kullanılan peeling türüne göre uygulamalarda bazı farklılıklar olabilir. Standart peelingler cilde masaj yaparak uygulanıp durulanırken peeling maskesi masaj sonrası ciltte 5 ile 15 dakika arası bekletilebilir. Bu sayede cildin en derinlerine kadar inen bir temizlik mümkün olur. Ancak bu uygulama sırasında tavsiye edilen süreyi aşmamaya özen göstermelisiniz. Peeling maske formunda olsa da durulanma kısmı yine ılık su ya da ılık su ile nemlendirilmiş yumuşak havlu ile yapmalıdır.