Temiz ve taze hissetmek her zaman hoştur ancak mütevazı bir duş, günlük kiri temizlemenin ötesine geçmez. 10 dakika içinde sakinleşmek ve rahatlamak için ise idealdir.
Erkek nemlendirici duş jeli, erkek duş yağı, kokulu sabun ya da doğal içerikli sabun gibi çeşitli ürünler, diğer temel ürünlerin yanı sıra modern beyefendilerin bakım rutininin bir parçası haline geldi.
Yeni nesil sıvı vücut temizleyicilerinin en iyileri, doğal malzemeler kullanılarak üretilir, gereksiz kimyasallar içermez ve geri dönüştürülmüş ambalajlarla sunulur. Ayrıca hiçbir canlıya zarar vermeden hoş kokulara sahiptirler. Örneğin doğal lavanta sıvı sabun kullanmak, günlük banyolarınızı bir anda bakım seanslarına dönüştürebilir.
Erkekler için duş jeli seçimi sonsuz seçeneklerle doludur. Ancak sizin için en iyi vücut jelini seçmek zorlayıcı olabilir. Bugün piyasadaki neredeyse tüm duş jelleri pH dengelidir. pH dengesine uymasının önemi ise dengesiz cilt pH'ı, cilt bariyerinin (asit mantosu olarak da bilinir) bozulması sonucu kırışıklıklara, iltihaplanmaya, hassasiyete ve hatta akne gibi sorunlara neden olabilir
Cilt bariyeri, mikropları, kirliliği, toksinleri ve bakterileri engellerken lipitleri ve nemi tuttuğu için çok önemlidir. Cilt optimum performans için 5.5 pH dengesinde yani hafif asidik seviyede tutulmalıdır. Cilt çok alkali ise kuru ve hassas hale gelir. Tersine, çok asidik ise lekelerin ve aknelerin cilde yağması engellenemez olur. İyi bir doğal içerikli sabun veya erkek duş jeli cildinizin pH seviyelerini dengelemelidir.
Doğal olarak, birçok markanın aroma, köpük ve doku denemelerini yapıyorsunuzdur. Ancak, doğal yazsa bile, süpermarket markalarının ucuz ve potansiyel olarak cildi tahriş eden bileşenler içerdiğini unutmayın. Bu nedenle bakımın temeli sayılan bitkisel içerikli sabunları kaliteli markalardan almak ve biraz daha fazla ödemek, cilt sağlığınıza yaptığınız bir yatırım sayılır.
Sülfatlar veya SLS, cilt için zararlı olmasa da nem kaybına neden olabilirler. Genellikle sodyum lauret, lauril sülfat, sülfat, SLS, ALS veya SLES olarak listelenen bu kimyasallar, bol köpük oluşumundan sorumludur ancak temizleme eylemine katkıda bulunmazlar. Sülfat içermeyen geleneksel sabunlar ve temiz içerikli sıvı sabunlar, genellikle doğal özlerden elde edilen alternatif bileşenler kullanır. Cildi daha az köpükle ama daha verimli şekilde temizlerler. Çok kuru/hassas veya egzama/dermatit eğilimli cildiniz varsa kendinizi sülfattan korumalısınız.
Yaygın olarak DEA (Dietanolamin), MEA (Monoetanolamin) ve TEA (Trietanolamin) olarak geçen etanolamin, ciltte uzun bir süre kalabilen potansiyel bir alerjen ve tahriş edicidir. Ağartıcı içeren saç ürünlerinde yaygın olarak bulunurlar. Cildi tahriş edici bu maddelerden uzak durulmalıdır.
Tipik olarak kokularda bulunan ftalatlar, hormonları potansiyel olarak etkileyerek, doğurganlığı etkileyebilen endokrin bozuculardır. Bu nedenle flatat içeren erkek bakım ürünleri kullanımına dikkat edilmelidir.
Parabenler, bakteri ve küf oluşumunu azaltarak kişisel bakım ürünlerinin raf ömrünü ve saflığını uzatmak için kullanılan yapay antimikrobiyal koruyuculardır. Erkek vücut bakımında parabensiz cilt bakım ürünleri tercih edilmelidir.
Formaldehit olarak da bilinirler ve ciltte büyük tahrişe neden olabilirler. Erkek vücut bakım ürünü seçimi yapılırken içeriğinde olmamasına dikkat edilmelidir.
Erkekler için iyi bir duş jeli seçimi, cildi beslemeli, hoş bir koku sağlamalı, yoğun formülüyle uzun süre kullanım sunmalı ve yüksek kaliteli bileşenler içermelidir. Aynı zamanda, paranızın karşılığını tam olarak sunmalı ve cildinize özel bakım sağlamalıdır.
Uygun ve özlü bir erkek vücut bakım rutini, yaşlanmayı geciktirme hedeflerine ulaşmak için etkili bir yaklaşımdır. Sabahları yüzünüzü duşta değil, ayrıca yıkamalı güne cildinizin ihtiyacı olan nazik bir temizlikle başlamalısınız.
Mükemmel temizleyiciyi bulmak kolay değil ama roket bilimi de değildir. Organik ve doğal içerikli cilt temizliği ürünleri besleyici, yatıştırıcı ve koruyucu botanik bileşenler ile formüle edilir.
Erkekler her gün tıraş yoluyla cildine bir tür peeling yapar. Ancak erkeklerin yüzünün üst kısmı, ölü hücreleri atmak için yardıma ihtiyaç duyar. İşte burada yaşlanma karşıtı peelingler devreye girer. Duşa girmeden önce cilde uygulanabilir ve aşındırıcı olmayan bitkisel granüllerle, hücre yenilenmesini desteklerler. Bu ritüeli haftada iki kez yapmak yeterlidir. Peeling bakımını aksatmamak cildinizi önemli ölçüde aydınlatacak ve canlı görünmenizi sağlayacaktır. Daha dikkat çekici bir performans almak için duştan sonra nemlendirici sürmeyi de unutmamak gerekir.
-Yüzünüzü dairesel hareketlerle hafifçe ovalayarak 30 saniye boyunca köpürtün. Yerçekimine karşı cilde yardımcı olmak için cildi aşağı çekmemeye çalışın.
-Soğuk suyla durulayın, çünkü bu gözeneklerinizi küçülterek yeni kir ve yağın girmesini önler. Soğuk suya dayanabilirseniz, duş bitiminde de uygulamak harika olur.
-Gereksiz kuruluğa neden olabileceğinden yüzünüzü günde iki defadan fazla yıkamaktan kaçının.
Erkek cilt bakımı basit ve kolay olmalıdır. Beş aşamalı peelinglere veya birden fazla krem katmanına gerek yoktur.
Kalıp sabun veya vücut yıkama jeli kullanımı tamamen tercihe bağlıdır. Cildiniz kuru ise duş jelinizin E vitamini, shea, zeytinyağı, badem ve jojoba yağı gibi nemlendirici ajanlar içerdiğinden emin olmalı, duştan sonra yağlı his bırakmayan losyonları tercih etmelisiniz. Baştan ayağa sürecek enerjiniz ve sabrınız yoksa bile dirsekler, dizler, omuzlar, alt bacaklar ve eller gibi en çok kuruyan bölgelere odaklanmalısınız.
Yüksek antioksidanlı bitkisel mineral içeren, doğal ve organik bileşenler kullanan duş jelleri ve erkek banyo ürünlerini inceleyin. Erkeklerin cilt dokusunu yenileyecek, erkeksi kokular ile ruh halini dengeleyecek ürünleri keşfedin...